iran flag
۱۱ نظرات
  1. دیده بان می گوید

    سلام هیچکس نمیتواند حق انتفاع دیگران را بدون استدلال حقوقی و بادست نوشته ای چند سطری تحت نام بخشنامه از آنان سلب کند جالب است که در اظهار نظر فوق الذکر دستوری بر عدم تنظیم ضم وکیل نیست که متاسفانه اداره کل ثبت خراسان رضوی آنرا تفسیر موسع نموده و دستور به عدم تنظیم سند ضم وکیل نموده است در هیچ جای قانون چنین منعی دیده نمی شود .آیا صدور بخشنامه توسط اداره کل ثبت قدری عجولانه و خلاف قانون نیست چه خوب است کانون محترم نسبت به این موضوع جلسه مناظره با صادر کنندگان بخشنامه داشته باشد تا ما هم به لحاظ حقوقی پی به استدلال منطقی آقایان ببریم !

  2. @ می گوید

    حالا که اوضاع اینطوریه… پس ما هم بخشنامه میکنیم که چون اداره چایخانه نیست کارمندان حق چای خوردن در اداره را ندارند…. و یا هرکس به “ماه” نگاه کند باید به حساب ما پول واریز کند؟!…
    بفرمایید که این بزرگوار چگونه از قرارداد بین موکل و وکیلی که در دفترخانه وجود ندارد باخبر میشوند؟ از این پس موکل و وکیل حق دارند که پس از تنظیم وکالت علیه سردفتر شکایت کنند که ما قرارداد عادی بگونه ای دیگر داشتیم و سردفتر باید علم غیب میدانسته و مطلع میشده که نشده و متن دیگری ثبت کرده است؟!…چطور وکالت بلاعزل مطلق و بدون مدت را سلب حق و خلاف قانون مدنی میدانند اما در این مورد حق موکل را سلب میفرمایند؟… اگر موکل در یک جلسه پس از تنظیم وکالت بخواهد ضم وکیل کند چگونه از مفاد قرارداد آنها مطلع شویم… بنابراین با استدلالی مشابه موکل حق ندارد به دو نفر یا بیشتر هم وکالت بدهد چه در یک وکالت و یا در دو یا چند وکالت علیحده؟…

  3. سردفتر می گوید

    چطور است که موکل بدون اطلاع وکیل حق عزل او را داردولی حق ضم وکیل جدیدرا ندارد . اداره محترم امور اسناد خبر ندارد وکالت عقد جایز است وقتی خود عقد وکالت توسط موکل یکطرفه و بدون اطلاع وکیل بر هم میخورد به طریق اولا محدود کردن وکیل به وسیله ضم نفر دوم جایز نیست ؟
    خوب است دلیل محکم تری ارائه میشد اگر هم منظور وکالت بلاعزل است که عقد خارج لازم ان توافق بر عدم عزل وکیل است و نه عدم ضم وکیل دوم مگر در صورت تصریح وسلب حق توسط موکل …
    چه کنیم سازمان ثبت است و ارباب و رعیتی

  4. همکار می گوید

    همکار محترم جناب دیده بان. با سلام و عرض ادب و احترام. لطفا قبل از هر اعلام نظری مراتب قانونی را مطالعه بفرمائید.در متن قانون و نیز اعلام نظر مراجع و نیز نظریه اداره حقوقی این مطلب به صراحت آمده است ضمن اینکه از متن وکالتنامه ها نیز این امر بصراحت مشاهده می شود وقتی که موکل کلیه امورات را از خود سلب و اسقاط می نماید دیگر چنین حق و اختیاری ندارد مگر با تنفیذ وکیل اولیه اش .یا اینکه مراتب ضم وکیل را به اطلاع وکیل اولیه رسانده باشند.رویه های غلطی در دفاتر متاسفانه جا افتاده است که خیلی از بزرگواران نیز رعایت نکرده و نمی نمایند منجمله این امر و یا ضم امین و یا عدم اخذ اثر انگشت در دفاتر گواهی امضاء برای افراد فاقد امضاء که رعایت نمی شود و یا وکالتنامه های بلاعزلی که صرفا کلمه ضمن عقد خارج لازم را ندارند و همه آن را غیر بلاعزل می دانند در حالیکه از متن آن بصراحت بلاعزل بودنش بدیهی و روشن است و یا اسناد قطعی مشتمل به رهن که سابق بر این در دوره ای توسط یکسری افراد کم سواد در دفاتر اسناد باب شد و اکنون خیلی از مالکین دچار اشکال هستند و یا اسناد اجاره توام با سرقفلی که سابق بر این در یک سند دو موضوع تنظیم می شد که باز هم بسیاری از مالکین دچار مشکل هستند. اینها نیاز به تفسیر ندارند. کاملا مصرح قانونی و فقهی و بدیهی است . با تشکر.

  5. محمد رضا 667 می گوید

    بله وکالت از عقود است لیکن ممکن است ۱. بین ایجاب و قبول فاصله ای حتی چند روزه یا بیشتربیفتد و این توالی را عرف می پذیرد حال اگر بخشنامه اینگونه که اطلاع رسانی شده تفسیر شود معنایش این می شود که موکل نمیتواند عملی را که پیش از قبول فقط یک ایقاع است به اراده خود تغییر دهد ! موارد استثنا منظور نیست ۲. وکالت یعنی نیابت در انجام یک امر و حتی اگر وکالت بلاعزل هم باشد نافی و مانع انجام عمل از طرف موکل نیست مگر اینکه موکل حق انجام عمل را از خود سلب نموده باشد پس به طریق اولی موکل میتواند وکیل دیگری را به وکیل اول ضم نماید مگر اینکه این حق را نیز از خود سلب نمای د که در اینصورت مصداقی برابر با قسمت اخیربخشنامه خواهد بود ۳. در قانون مدنی هم امکان انتخاب دونفر یا بیشتر جهت انجام عمل مورد وکالت بصورت مجتمعا پیش بینی شده و سلب این حق نیازمند دلیل است صرف عقد بودن وکالت نمیتواند نافی حق موکل باشد ۴. اینکه هر گونه تغییر در مفاد وکالت بواسطه عقد بودن آن نیازمند توافق طرفین است نیز صحیح نیست چرا که معنی آن این خواهد شد که موکل نمیتواند پیرو وکالتنامه اول اختیارات بیشتری را در راستای وکالت اول به موکل خود اعطاء نماید نتیجه ای که هیچ حقوقدانی نمیپذیرد :در وکالت اول توافق لازم نبوده در دومی لازم است ؟!!! مطمئنا دلایل بیشتری جهت رد این نظر وجود دارد که بنده خیلی مختصر و گذرا بدان اشاره نمودم ممنون میشوم همکاران نظر ارشادی خود را منعکس فرمایند

  6. حسین ف می گوید

    همکاران محترم کدام بخشنامه سازمان باموازین قانونی مطابقت داشته که این یکی داشته باشد افرادی که بارحقوقی ندارند برای جامعه سردفتران که دارای تحصیلات حقوقی ازلیسانس تادکترا تعیین تکلیف غیر حقوقی می کنند وهمه اش تقصیر سکوت وظلم پذیری خودماست

  7. امیر لعل نوری دفتریار 61 مشهد می گوید

    سلام
    خدمت همه همکاران محترم و مخصوصا”
    همکار مورخ ۱۳۹۳/۰۳/۰۲. خدمت شما عرض کنم که به سهم خودم از جناب آقای دیده بان که نظر خود را چه درست و چه غلط با ذکر نام مینویسد سپاسگذارم، که جنابعالی چنین جراتی نداشته اید و بجای تیکه انداختن که دور از شان همکاران سردفتر و دفتریار است مرحمت بفرمائید مستندات خود را ارائه و تفسیر کنید تا موضوع از ابهام درآید و مفید به فایده باشد.

  8. 85 می گوید

    نچ نچ نچ
    جای تاسف است ازین اظهار نظر
    آقای محترم مسئول مطلع باشید مفهوم فقهی و حقوقی وکالت (( استنابه فی الاذن )) است یعنی نیابت خواستن برای اجازه دادن در امری .
    و به همین دلیل عقد وکالت جایز است که حتی بین علما در عقد یا ایقاع بودن آنهم اختلاف است
    و وقتی حق ضم وکیل ساقط نشده باشد و هم اینکه وکیل ذیل سند را امضا نکرده باشد و الزامی هم برای امضا ایشان نباشد کجای آن عقدی است که برای تغییر در مفاد آن نیاز به توافق طرفین باشد
    در ثانی قبول وکیل در اجرای مورد وکالت است و تا وقتی وکیل مفاد وکالت را اجرا نکرده باشد قبولی هم نشده است
    آقایان اینقدر به صراحت اظهار نظر نکنید قدری هم …..

  9. عبدالهی می گوید

    با سلام
    هم بخشنامه مذکور و هم نظرات دوستان قابل تامل بسیار است ای کاش استدلال اداره کل هم در دسترس بود به نظر می رسد صرف بحث های تئوری حقوقی کافی نیست و توجه به چرای این نظر خیلی مهم است و این نظریه در جهت پاسخ به کدام خلا و نیاز صادر شده است…

  10. صنم می گوید

    با سلام
    آیا ضم امین در وکالتنامه بلاعزلی که ضمن آن فقط حق ضم وکیل ساقط شده ممنوع است ؟

  11. محمد مهدی پندشنو وکیل دادگستری می گوید

    باسلام و عرض ادب و احترام به نظر تمامی حقوقدانان 
    عزیزان تهیه کننده بخش نامه 
    باید میفرمودند کلیه سردفتران به هنگام تنظیم وکالت بلاعزل باید در خصوص عدم امکان ضم وکیل و ضم امین در وکالتنامه تعیین تکلیف نمایند.
    این امر با موازین و رویه جاریه منطقی تر حقوقی تر و بی حاشیه تر می باشد 
    همچنان که در بسیاری از وکالت های بلا عزل ذکر میشود که حق ضم وکیل یا امین یا هردو سلب شد .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.