iran flag

تعامل دولت با مجلس برای رفع بار مالی اجرای طرح کاداستر

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی از بررسی و رفع ایرادات وارده به طرح کاداستر از سوی شورای نگهبان در کمیسیون متبوعش با حضور مسوولان مربوطه خبر داد و گفت: با تعامل دولت ایراد وارده به این طرح مبنی بر بار مالی، رفع شد.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی خانه ملت، محمد دهقان در تشریح جزییات جلسه امروز یکشنبه( 19 مرداد) کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس٬ اظهارکرد: در این جلسه ایرادات وارده به طرح کاداستر و لایحه آیین دادرسی کیفری اعاده شده از سوی شورای نگهبان با حضور مسئولان مربوطه بررسی شد.

 نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی٬ ادامه داد: ایرادات جزیی اعاده شده از سوی شورای نگهبان به لایحه آیین دادرسی کیفری با حضور نماینده شورای نگهبان٬ رئیس سازمان قضایی نیروی مسلح٬ کارشناسان قوه قضاییه و اعضای کمیسیون قضایی مجلس بررسی و در راستای تامین نظر شورای نگهبان ایرادات برطرف شد.

این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با یادآوری دستور کار دیگر کمیسیون متبوعش٬ تصریح کرد: ایرادات وارده به طرح کاداستر از جمله اشکالات شکلی و همچنین ایراد اصل 85 این طرح نیز با حضور مسئولان سازمان ثبت بررسی شد.

 عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی٬ همچنین از بررسی ایراد وارده به طرح کاداستر مبنی بر داشتن بار مالی در کمیسیون قضایی مجلس خبر داد و گفت: با تعامل دولت در تامین منابع مالی این طرح، این ایراد نیز برطرف شد.

براساس تعریف فدراسیون بین المللی نقشه برداری (FIG)، کاداستر در واقع عبارت است از فهرست مرتب شده ای از اطلاعات مربوط به قطعات زمین (در داخل مرز جغرافیایی یک کشور) که شامل نقشه برداری و افزودن سایر مشخصه های زمین نظیر حقوق مالکیت، کاربری، اندازه و ارزش، به نقشه مقیاس بزرگ بوده و به طور رسمی به ثبت می رسد. بنابر این تعریف، نخستین گام ایجاد کاداستر، تهیه نقشه هایی با مقیاس مناسب از املاک موردنظر است. در گام بعد پس از جمع آوری اطلاعات مرتبط با املاک، این اطلاعات باید بر روی نقشه های تهیه شده تطبیق داده شوند. در نهایت مجموعه این اطلاعات باید به ثبت برسند.

 به گفته رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با اجرای طرح کاداستر مستندسازی در مالکیت های خصوصی و عمومی با صدور اسناد رسمی انجام می گیرد که این امر از زمین خواری جلوگیری می کند.

http://www.notary.ir/node/100095

بدون نظر
  1. علی- تهران می گوید

    ان شاالله به زودی این مشق نویسی و دفترفیزیکی از دفاتر حذف شود واین کار عملی و اجرا شود.

  2. سردفتر می گوید

    حالا کی دفاتر حذف میشود ؟

  3. علیار تاریزاده می گوید

    باس دفتر نویسی مال هشتاد سال قبل میباشد الانهم ادامه دارد که بیسوادهاهم ایرادمیگیرند مسولین محترم واقعابایدیه فکر اساسی بکنند

  4. aliartarizadeh می گوید

    باس به امید ان روزی که به همت نمایندگان محترم بخصوص کمسیون قضای مجلس قوانین ثبت به روزومشکلات اساسی این سازمان حل فصل بشه قوانین دست پاگیر هشتاد ساله که یکی از اونها مشق نوشتن یامبهم بودن حدود اربعه ویا معوضات دیگه حل بشه

  5. ناشناس می گوید

    یکی از دلایلی که متاسفانه سالیان سال است که دفاتر اسنادرسمی ما و کانونهای ما جزء مجامع بین المللی نشده اند همین دفاتر دست نویس است که جز هزینه اضافی و کاغذ بازی و حجم زیادی که در دفترخانه اشغال میکند هیچ فایده دیگری ندارد ان شاالله که به زودی قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در این زمینه اجرا شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.