iran flag

دفاتر پیشخوان و گفتاری کوتا از سردفتر محترم 3 یزد جناب اقای طباطبائی

مدتی است هرقوه از قوای مملکت در حال تجهیز و راه انداری دفاتری تحت عنوان دفاتر پیشخوان هستند تا خدمات خود را برون سپاری کنند …. گرچه هنوز قوه مقننه دست بکار نشده و بگذریم که نیروی انتظامی قبلا"با تشکیل دفاتری با عنوان پلیس +١٠ و مراکز تعویض پلاک امور قابل واگذاری خود را به دیگران واگذار و برای بازنشستگان نیرو تامین کار و امنیت معیشتی ایجاد کرد … سال گذشته دفاتر پیشخوان دولت برنامه ریزی شد و در بعضی از مناطق هم شروع بکار کردند و دکانی شد در این وانفسای بیکاری ……. گرچه با وجود اینهمه نیروی آماده بکار و متخصص در دفاتر اسناد رسمی و محلهای مناسب و پراکنده در اقصی نقاط کشور این موازی کاری یعنی هدر دادن انرژی و نیروی تخصصی و سرمایه های مملکت ولی خب شاید رگ غیرت تفکیک قوا مانع از ارجاع وظایف دفاتر پیشخوان دولت به زیرمجموعه قوه قضائیه بوده است ولی مدت زمانی است زمزمه تشکیل دفاتر پیشخوان قوه قضائیه در رسانه ها بگوش میرسد و هرازگاهی گوش ما را به این اخبار آشنا میکنند و خیلی ظریف و رندانه از نام بردن از دفاتر خودداری مینمایند و متصدیان امر از تشکیل این دفاتر و برون سپاری بعضی از امور قوه قضائیه سخن میرانند و بنظر میرسد تعمدا"از متصدیان آن ذکری بعمل نمیاید ….

میترسم فردا روزی چشم باز کنیم و شاهد دایر شدن این دفاتر  توسط کارمندان بازنشسته یا افرادی دیگر باشیم که قادر به انجام این وظایف هم نباشند … اگر این طرح نیز بدون نظر گرفتن توانائیها و تخصص دفاتر اسناد رسمی اجرائی گردد دیگر به کدامین نهاد و سازمان میتوان انتظار حمایت و مساعدت داشت؟ آیا برای محول کردن امور شبه قضائی صالخ تر از سران دفاتر نیروئی در جامعه وجود دارد؟ آیا در این وضعیت بازار و تعداد دفاتر اسناد رسمی ایجاد دفاتر موازی و شروع بکار نیروهای جدید و بی توجهی به ٨٠٠٠ نیروی فعال و آماده پذیرش مسئولیت منطقی است؟ آیا با وجود رکود و بیکاری مفرط که عنقریب با تعدیل نیروی اجباری کارکنان مواجه خواهیم شد ، بکارگیری افراد جدید میتواند شعار اشتغال زائی را تحقق بخشد؟ یک بار ایجاد اشتغال در حوزه دفاتر تجربه نافرجامی بود که در قوه قضائیه اتفاق افتاد و تکرار آن  آثار زیانباری خواهد داشت …..

دفاتر اسناد رسمی بدون تحمیل هزینه ای بر دوش دولت و قوه قضائیه و بدون نیاز به آماده سازی مکان و سرمایه ، بهترین گزینه برای تصدی دفاتر پیشخوان قوه قضائیه و حتی دفاتر پیشخوان دولت هستند و کدامین عامل موجب این بی توجهی به این سرمایه ملی است؟  چرا باید بیش از ٨٠٠٠ سردفتر که همگی از تحصیلکردگان علم حقوق و مسلط به امور حقوقی و ثبتی و تخصص لازم هستند با قریب نزدیک به ٢٠٠ هزار نفر دفتریار و کارکنان و افراد تحت تکفلشان در سطح کشور به چشم مسئولین و متصدیان امور نیایند؟

بر مدیران کلان سازمان ثبت اسناد و املاک و هیئت مدیره کانون سردفتران است تا وقت نگذشته و تصمیمات جدی و اجرائی نشده همتی نمایند تا فردا نگویند و نگوئیم کوتاهی شده است …..  


 

بدون نظر
  1. رضایی می گوید

    باتشکر بسیار ازهمکارارجمندمان
    امیدوارم مسئولین محترم پاسخگوباشند

  2. صالحی می گوید

    ینده نیز نظر این دوست عزیز را قبول دارم که با وجود این همه دفتر اسناد در اقصی نقاط کشور ولی چرا نه حمایت دولت نه قوه قضائیه و نه ثبت را بهمراه دارد و بدون توجه به این نیروی عظیم و آماده و متخصص در زمینه های حقوقی و ثبتی و غیره دیگر چه نیاز به دفاتر پیشخوان دولت و دفاتر پیشخوان قضائی و غیره هست لذا این حقیر از متصدیان امر درخواست رسیدگی و توجه بیشتر و بیش از پیش را در این زمینه عاجزانه خواستارم.با تشکر

  3. رضائی می گوید

    متاسفانه چندی است بیکاری شدیدی بر دفاتر اسناد رسمی وارد شده است و احساس اغلب سردفتران این است که هیچ نهاد واداره ای حامی آنها نیست و مرتبا هزینه های دفاتر افزایش می یابد مثل پلمب دفاتر که ۲۵هزارتومان شده و یا هزینه های دیگر از جامعه حقوقدان خواستاریم قبل از اینکه بیش از این قشر سردفتران دچار بی مهری مسئولین و مردم نشده اند کاری اساسی انجام دهند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.