iran flag

پیش نویس لایحه جامع وکالت، استقلال 60 ساله کانون های وکلا را نادیده گرفته است

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'علی مندنی پور' امروز -دوشنبه – در نشست خبری با حضور خبرنگاران با بیان اینکه پیش نویس لایحه جامع وکالت حدود یک ماه گذشته به اتحادیه سراسری کانون های وکلا رسیده است، افزود: استقلال کانون های وکلا از سال 1331 به رسمیت شناخته شد و تا امروز نیز وجود داشته است اما در لایحه جدیدی که قوه قضاییه ارایه کرده، اساس استقلال کانون های وکلا نادیده گرفته شده است.

رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری گفت: به استناد ماده 25 پیش نویس این لایحه، تمام سرنوشت و هویت کانون های وکلا در گرو هیات نظارت متشکل از قضات، حقوقدانان و وکلای دادگستری گذاشته شده است.

مندنی پور با بیان اینکه به استناد این ماده، هیات نظارت یاد شده از سوی رییس قوه قضاییه انتخاب می شود، افزود: اگر قرار باشد این هیات تمامی سرنوشت وکلا اعم از امضای پروانه، ابطال پرونده، بررسی تخلفات و بررسی صلاحیت وکلا را مشخص کند به طور عملی وکلا هیچگونه استقلال و اختیاری از خود نخواهند داشت.

رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری گفت: اکنون پیش نویس لایحه جامع وکالت که از سوی قوه قضاییه تهیه و تنظیم شده،‌ در کمیسیون بررسی لوایح دولت در حال بررسی است.

وی با بیان اینکه کانون های وکلا، نظارت قوه قضاییه را با تصویب قانون نحوه و کیفیت اخذ پروانه وکالت در سال 1376 پذیرفته اند، افزود: براساس این قانون تایید و رد صلاحیت داوطلبان عضویت در هیات مدیره کانون های وکلا و همچنین رسیدگی به تخلفات وکلا در اختیار دادگاه انتظامی قضات قرار دارد که این امر حاکی از پذیرفتن نظارت عالی قوه قضاییه بر کانون های وکلاست.

مندنی پور با تاکید بر اینکه نهاد وکالت یک نهاد غیرسیاسی است، گفت: ما فقط کار حرفه ای انجام می دهیم و کاری به مسایل و گرایش های سیاسی نداریم و در این شرایط شایسته نیست قوه قضاییه بهانه ای به دست بهانه گیران بدهد.

رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری در ادامه از وجود سه طرح در رابطه با کانون های وکلا خبر داد و افزود: یک طرح از سوی کانون وکلای مرکز، یک طرح از سوی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و طرحی دیگر نیز که تلفیق دو طرح یادشده است، به امضای 153 نفر از نمایندگان مجلس رسیده و اکنون در اختیار کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قرار دارد.

مندنی پور در ادامه ماده پنج پیش نویس لایحه جامع وکالت را یادآور شد و گفت: این ماده، کانون های وکلا را موسسه ای دارای شخصیت مستقل، غیردولتی و غیرانتفاعی خوانده است که اگر قرار باشد این تعاریف را بپذیریم، نباید وابستگی به قوه قضاییه وجود داشته باشد.

رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری یادآور شد: نامه اتحادیه سراسری کانون های وکلا که به امضای روسا و هیات های مدیره تمامی کانون های وکلای کشور رسیده است، فردا برای رییس دستگاه قضایی ارسال خواهد شد.

 

*** بیانیه روسای کانون های وکلای دادگستری

روسای کانون های وکلای دادگستری ایران نیز روز دوشنبه در بیانیه ای مشترک درباره پیش نویس لایحه جامع وکالت اعلام کردند این لایحه که توسط قوه قضاییه تنظیم شده است، مصونیت وکیل را در امر دفاع مخدوش می کند.

در این بیانیه آمده است: در لایحه یاد شده، به خواسته ها، نیازها، انتظارات به حق جامعه و ضرورت های حقوقی، اجتماعی، فرهنگی، منشورهای بین المللی، قانون اساسی و اصول قانون نویسی توجه نشده است.

این بیانیه می افزاید: پیش نویس لایحه جامع وکالت، نه تنها متضمن رسالت حق دفاع مردم نیست بلکه اساس استقلال کانون های وکلای دادگستری و نیز قاعده مصونیت وکیل در امر دفاع را مخدوش می کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: پیش نویس این لایحه بدون توجه به رای صاحب نظران و لحاظ کردن متن های کانون وکلای دادگستری، کانون مرکز، پژوهش های مجلس شورای اسلامی، معاونت توسعه قضایی قوه قضاییه و طرح تنظیمی دوم آذر ماه سال گذشته با امضای بیش از 150 نماینده مجلس شورای اسلامی تهیه شده است.

روسای کانون های وکلای دادگستری مرکز در ادامه بیانیه خود تاکید کرده اند که در راستای تکالیف محوله به کانون های وکلا بر اساس قانون وکالت و لایحه استقلال و آئین نامه های مربوطه، تنظیم هرگونه طرح یا لایحه مربوط به حرفه وکالت بدون توجه به مشکلات اجرایی، نه تنها صحیح و منطقی نیست بلکه با وظایف خاص قوه قضاییه در قانون اساسی نیز انطباق ندارد.

در این بیانیه پیشنهاد شده است: کمیسیونی متشکل از نمایندگان قوه قضاییه، کانون های وکلای دادگستری و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به تعداد برابر تشکیل شود تا متن جامع و کاملی را تهیه و ارایه کنند.

اجتمام**9140**

بدون نظر
  1. حسین می گوید

    می خواهندباحذف استقلال کانون وکلاهمان بلایی رابرسروکلا بیاورندکه برسر دفاتراسنادرسمی آورنده اند

  2. غضنفر می گوید

    ای بابا کجای کارید می خواهند در اون موارد خاص دیدند که وکیل داره یکسری موارد را دفاع میکند بگن مواظب باش وگرنه … انفصال…. بعدش

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.